Zelf uw vloer oliën

Zelf uw vloer oliën

Hagemeijer Vloeren maakt graag een vrijblijvende offerte voor u om uw vloer te oliën maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hiervoor kunt u alles krijgen in onze webshop. Om zelf uw vloer te oliën is het verstandig onderstaande punten op te volgen.

  • Zorg ervoor dat uw vloer schoon en stofvrij is. Is uw vloer al eens in de olie gezet? Behandel dan eerst uw vloer met intensiefreiniger. U dweilt uw vloer met intensiefreiniger en schoon water. Dit laat u heel even intrekken waarna u de vloer nogmaals dweilt met alleen schoon water. Nu is het belangrijk dat u wacht tot uw vloer volledig is opgedroogd. Als u dit niet doet kan de olie niet goed in het hout trekken.
  • Loop uw vloer na op eventuele oneffenheden. Bijvoorbeeld spijkertjes dienen dieper het hout ingeslagen te worden.
  • Indien u gebruik maakt van kleurpigment in uw olie, roer dit dan goed door. Kleurpigment zakt naar de bodem dus is het verstandig af en toe nogmaals te roeren.
  • De olie moet gelijkmatig over de vloer worden aangebracht, dit doet u met een pluisvrije doek. Het is verstandig om de vloer goed te boenen om overmatige glans en opbouw van olie te voorkomen.
  • Na het oliën de vloer 48 uur niet betreden.
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein