Welk onderhoudsmiddel kiest u?

Welk onderhoudsmiddel kiest u?

Er zijn vele soorten en merken onderhoudsmiddelen, het is daarom lastig te bepalen welk middel geschikt is voor uw vloer. Met deze uitleg proberen wij u op weg te helpen het juiste onderhoudsmiddel te kiezen. Gebruik beslist geen alles reinigers op uw vloer, deze reinigers zorgen ervoor dat uw vloer er dof uit komt te zien. Mocht u er na het lezen van deze uitleg niet uitkomen kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u dan graag verder. Voor vragen kunt u mailen naar

Allereerst is het belangrijk te bepalen wat voor vloer u heeft:

  1. Een geoliede vloer

  2. Een gelakte vloer

  3. Een laminaat, vinyl of tegel vloer

  4. Een PVC, linoleum of marmoleum vloer

  5. Onderhoudsmiddelen voor buitenhout

1. Een geoliede vloer

U heeft een vloer die is afgewerkt met olie, in het volgende hoofdstuk leggen wij uit welk onderhoudsmiddel u het beste kunt gebruiken. Als u weet met welk merk olie uw vloer is afgewerkt kies dan ook voor het onderhoudsproduct van dat merk.

1.1 Voor het regelmatig onderhoud

Voor het regelmatig onderhoud aan uw vloer hebben wij verschillende producten in ons assortiment. Een geoliede vloer is niet vochtbestendig, als u vocht morst op een geoliede vloer moet dat direct verwijderd worden om vlekken te voorkomen. Voor een geoliede vloer geldt dus ook dat de vloer niet te nat gedweild mag worden. Om het te nat dweilen te voorkomen is het mogelijk de Bona Spraymop te gebruiken. Bij de Bona Spraymop wordt een speciaal voor houten vloeren ontwikkelde reiniger geleverd. Deze zit in een handige navulbare cartridge. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de vloer te dweilen met een mop en een sopje. Hiervoor hebben wij verschillende vloerwissers en zepen in ons assortiment. Er zijn ook zepen in een handige sprayflacon of zepen speciaal voor wit geoliede vloeren.

1.2 Voor het groot onderhoud

In geval van groot onderhoud (1 à 2 x per jaar, afhankelijk van het gebruik) de vloer eerst lichtvochtig schoonmaken met een intensiefreiniger. De vloer laten drogen. Daarna de onderhoudsolie met een schone katoenen doek (bv. theedoek, pluisvrije doek) dun en gelijkmatig aanbrengen. Het is verstandig om de vloer goed te boenen om overmatige glans en opbouw van olie te voorkomen. De droogtijd bedraagt ca. 6 tot 12 uur. Na 10 dagen is de olie volledig uitgehard en kan weer gedweild worden.

Mocht u dit niet zelf willen doen, dan kan Hagemeijer Vloeren dit uiteraard voor u doen.

De kosten hiervan bedragen €5,- per m2. Deze prijs is inclusief reiniger en olie.

Enkele handige tips

De in olie gedrenkte doeken, schijven, etc. beslist niet in de vuilnisbak gooien, maar in water spoelen en in de openlucht uithangen en laten drogen i.v.m. spontane zelfontbranding!
Bij droging gaat de olie een chemische reactie aan met zuurstof, waarbij warmte kan ontstaan (broeien).

-         Houdt u aan de onderhoudsvoorschriften
-         Gebruik niet te vaak en te veel olie
-         Gebruik geen allesreiniger (bv. Groene Zeep,
          Ajax, Cif, Andy, etc.)

 2. Een gelakte vloer

U heeft een vloer die is afgewerkt met lak, in het volgende hoofdstuk leggen wij uit welk onderhoudsmiddel u het beste kunt gebruiken. Als u weet met welk merk lak uw vloer is afgewerkt kies dan ook voor het onderhoudsproduct van dat merk.

2.1 Voor het regelmatig onderhoud

Vuil en stof kan als schuurpapier werken op uw houten vloer, zorg er dus altijd voor dat de vloer vuil en stof vrij is voordat u gaat dweilen. Met het lakken van uw vloer maakt u de vloer vochtbestendig maar toch mag er niet te nat gedweild worden. Bij het te nat dweilen van een vloer kan er vocht in de naden gaan zitten, dit zorgt ervoor dat de naden op den duur zwart kleuren. Om het te nat dweilen te voorkomen is het mogelijk de Bona Spraymop te gebruiken. Bij de Bona Spraymop wordt een speciaal voor houten vloeren ontwikkelde reiniger geleverd. Deze zit in een handige navulbare cartridge. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de vloer te dweilen met een mop en een sopje. Hiervoor hebben wij verschillende vloerwissers en zepen in ons assortiment.

2.2 Voor het groot onderhoud

Afhankelijk van het gebruik van de vloer maar gemiddeld één keer per jaar kan de vloer behandeld worden met polish. Polish zorgt ervoor dat doffe oppervlakken weer gaan glanzen, herstelt de laklaag en vereenvoudigd het regelmatig onderhoud. Polish is er van mat tot glanzend. Na iedere behandeling blijft er een klein laagje polish op de vloer achter. Na een tijdje wordt de vloer minder mooi hierdoor. Het is dan verstandig om eerst de polish te verwijderen met een polish remover alvorens een nieuwe laag polish aan te brengen. Hele lichtje krasjes of lichte slijtageplekjes kunnen behandeld worden met de Bona Refresher.

Mocht de vloer na een aantal jaar echt versleten zijn en er looppaden in de vloer te zien zijn kunt u ervoor kiezen de gehele vloer te (laten) schuren en opnieuw te lakken.

3. Een laminaat, vinyl of tegel vloer

U heeft een laminaat, vinyl of tegelvloer, in het volgende hoofdstuk leggen wij uit welk onderhoudsmiddel u het beste kunt gebruiken. Als u weet van welk merk uw vloer is kies dan ook voor het onderhoudsproduct van dat merk.

3.1 Voor het regelmatig onderhoud

Een laminaat, vinyl of tegelvloer is makkelijk in onderhoud. Er zijn speciale zepen voor deze harde vloeren. Ook voor tegel- en laminaat vloeren hebben wij de Bona SpraymopBij de Bona Spraymop wordt een speciaal voor laminaat- of tegelvloeren ontwikkelde reiniger geleverd. Deze zit in een handige navulbare cartridge. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de vloer te dweilen met een mop en een sopje. Hiervoor hebben wij verschillende vloerwissers en zepen in ons assortiment.

3.2 Voor het groot onderhoud

De polish voor tegel en laminaatvloeren is een refresher voor veel soorten harde vloeren. Vloeren zoals laminaat, vinyl, linoleum, terrazzo, ongeglazuurde tegels (o.a. keramiek), natuursteen en marmer. De polish zorgt ervoor dat doffe oppervlakken weer gaan glanzen

4. Een PVC, linoleum of marmoleum vloer

U heeft een PVC, linoleum of marmoleum vloer, in het volgende hoofdstuk leggen wij uit welk onderhoudsmiddel u het beste kunt gebruiken. Als u weet van welk merk uw vloer is kies dan ook voor het onderhoudsproduct van dat merk.

4.1 Voor het regelmatig onderhoud

Ook voor PVC, linoleum en marmoleum vloeren geldt dat goed regelmatig onderhoud de levensduur van de vloer verlengt. Er zijn speciaal voor PVC vloeren ontwikkelde zepen beschikbaar in onze webshop.

4.2 Voor het groot onderhoud

Ook PV, linoleum en marmoleum kan jaarlijks behandeld worden met polish.  Polish zorgt ervoor dat doffe oppervlakken weer gaan glanzenNa iedere behandeling blijft er een klein laagje polish op de vloer achter. Na een tijdje wordt de vloer minder mooi hierdoor. Het is dan verstandig om eerst de polish te verwijderen met een polish remover alvorens een nieuwe laag polish aan te brengen.

5. Buitenhout

Door uw buitenhout goed te onderhouden verlengt u de levensduur hiervan. In ons assortiment hebben wij reinigers voor het reinigen van tuinmeubilair, houten terrassen, gevelbekleding, schuttingen, deuren, tuinhuizen, carports, etc. Deze reinigers verwijderen groene aanslag en vuil. Nadat het hout goed opgedroogd is kan het nabehandeld worden met olie.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein